Imke Brommer
Baanwielrenster

Goed trainen en klaarstomen voor de wedstrijden

04-09-2019

Na het WK voor het laatst wat van me laten horen op mijn website. Wat een ongelooflijk gave ervaring was dat en wat wil ik dat gevoel en ervaringen vaker meemaken. Dat motiveert en is echt ontzettend gaaf. Nu al vooruitkijkend naar de volgende prachtwedstrijden die er wellicht gaan komen. 

Wat is er na het WK gebeurd? Na een dopingcontrole direct de dag erna heb ik een korte rustperiode gehad. Hierna natuurlijk weer de trainingen opgepakt om een grotere basis te krijgen en vooral ook veel krachttraining gedaan om sterker te worden. 

Afgelopen periode heeft het daar voornamelijk om gedraaid, sterker worden. Ik voel me goed en het gaat beter. Ook bezig met een nieuwe fiets, hoe gaat dat worden? De bedoeling is heel snel! Spannend, maar het houdt me bezig en zo kom ik de wedstrijdloze tijd goed door! 

De volgende tandemwedstrijd zal 29 nov t/m 1 dec in Manchester zijn. Dit is een Worldcup waar we 1km en een Sprint toernooi zullen rijden. 

Jullie gaan meer van me horen! 


Zilver en Brons op het WK Paracycling Baanwielrennen!

24-03-2019

Imke en Larissa winnen 2 medailles op WK!

De Kudelstaartse piloot Imke Brommer behaalde met Larissa Klaassen een zilveren en een bronzen medaille op het wereldkampioenschap para cycling in Apeldoorn afgelopen weekend! 

Op zaterdag werd het paralympische onderdeel de kilometer tijdrit op de tandem verreden. Op dit onderdeel ligt de focus bij het tandem duo wat nog geen jaar samen fietst. In januari hebben ze samen voor het eerst een wereldbekerwedstrijd gereden en werd er een tijd op de klokken gebracht van 1.08.340. Twee maanden later op het WK werd hun snelste tijd aangescherpt tot 1.06.545 in de 7 erit van de 18 ritten die gereden moesten worden. De favorieten moesten in de laatste ritten rijden, maar alleen het Britse duo Thornhill/ Scot kon onder de tijd van de Nederlandse dames komen. Een mooie zilveren medaille was dus het resultaat.

Op de zondag stond het sprinttoernooi (200 meter) op het programma. Met een kwalificatietijd van 11.020 seconden (65 km/uur!) bereikten ze een tweede plek. Hierna volgde de kwartfinale tegen de Chinezen. Alle 2 de heats werden gewonnen met ruim verschil en hiermee was de halve finale bereikt. In de halve eindstrijd moest tegen de Australiers gereden worden voor een finaleplaats. De Aussies hadden in de kwalificatie een derde tijd neergezet, maar bleken in de 2 heats over meer wedstrijdervaring te beschikken. Zodoende werd de finale niet gehaald en moest er tegen de Belgische dames gestreden worden om het brons. Het Belgische duo is ook een zeer ervaren duo en in de beide heats werd door hen ook tactisch gereden. Toch konden Imke en Larissa in 2 heats de bronzen plak veilig stellen.

Een zeer succesvol weekend voor de Nederlandse dames op hun route naar de  Paralympische Spelen in Tokyo waar ze voor goud gaan op de kilometer tijdrit! 

Een goed begin in Manchester! 

14-01-2019

Afgelopen weekend stond in teken van een C1 Worldcup in Manchester. Na de kettingproblemen tijdens het NK in November, onze 1e wedstrijd op de baan samen op de tandem!

We reden op vrijdag de kilometer (ons hoofdonderdeel waarvoor we op de Paralympische Spelen voor goud zullen strijden). Deze reden we in een tijd van 1.08,340. Nooit verwacht dat we deze kilometer zo hard zouden rijden, ondanks het gevoel dat het nog heel veel beter kon. We hebben hiermee een 2e plek veroverd achter de Britse wereldkampioenen. 

Op zondag het sprinttoernooi. Dit begon eerst met een kwalificatie waar we een tijd moesten rijden om ons te plaatsen. We reden een 2e tijd in 11.383. Ook dit was een top tijd, ondanks we dit nog nooit geoefend hadden! Na een aantal mooie ritten tegen de Spanjaarden en Belgen die we wonnen, stonden we in finale tegen wederom de Britse wereldkampioenen. Deze waren helaas nog net een stap te ver. Weer een mooie 2e plek voor ons tijdens het sprinttoernooi.

Erg blij met dit resultaat. Dit beloofd wat voor komende maanden. Over 2 weken vertrekken we met de selectie naar Anadia op trainingskamp. Hier zullen we 3 weken verblijven. Daarna staat van 14 t/m 17 maart het WK op het programma, dit zal in Apeldoorn zijn.

Dus... Schrijf het alvast in je agenda!