Imke Brommer
Baanwielrenster

Goed trainen en klaarstomen voor de wedstrijden

04-09-2019

Na het WK voor het laatst wat van me laten horen op mijn website. Wat een ongelooflijk gave ervaring was dat en wat wil ik dat gevoel en ervaringen vaker meemaken. Dat motiveert en is echt ontzettend gaaf. Nu al vooruitkijkend naar de volgende prachtwedstrijden die er wellicht gaan komen. 

Wat is er na het WK gebeurd? Na een dopingcontrole direct de dag erna heb ik een korte rustperiode gehad. Hierna natuurlijk weer de trainingen opgepakt om een grotere basis te krijgen en vooral ook veel krachttraining gedaan om sterker te worden. 

Afgelopen periode heeft het daar voornamelijk om gedraaid, sterker worden. Ik voel me goed en het gaat beter. Ook bezig met een nieuwe fiets, hoe gaat dat worden? De bedoeling is heel snel! Spannend, maar het houdt me bezig en zo kom ik de wedstrijdloze tijd goed door! 

De volgende tandemwedstrijd zal 29 nov t/m 1 dec in Manchester zijn. Dit is een Worldcup waar we 1km en een Sprint toernooi zullen rijden. 

Jullie gaan meer van me horen! 


Zilver en Brons op het WK Paracycling Baanwielrennen!

24-03-2019

Imke en Larissa winnen 2 medailles op WK! 

De Kudelstaartse piloot Imke Brommer behaalde met Larissa Klaassen een zilveren en een bronzen medaille op het wereldkampioenschap para cycling in Apeldoorn afgelopen weekend!  

Op zaterdag werd het paralympische onderdeel de kilometer tijdrit op de tandem verreden. Op dit onderdeel ligt de focus bij het tandem duo wat nog geen jaar samen fietst. In januari hebben ze samen voor het eerst een wereldbekerwedstrijd gereden en werd er een tijd op de klokken gebracht van 1.08.340. Twee maanden later op het WK werd hun snelste tijd aangescherpt tot 1.06.545 in de 7 erit van de 18 ritten die gereden moesten worden. De favorieten moesten in de laatste ritten rijden, maar alleen het Britse duo Thornhill/ Scot kon onder de tijd van de Nederlandse dames komen. Een mooie zilveren medaille was dus het resultaat. 

Op de zondag stond het sprinttoernooi (200 meter) op het programma. Met een kwalificatietijd van 11.020 seconden (65 km/uur!) bereikten ze een tweede plek. Hierna volgde de kwartfinale tegen de Chinezen. Alle 2 de heats werden gewonnen met ruim verschil en hiermee was de halve finale bereikt. In de halve eindstrijd moest tegen de Australiers gereden worden voor een finaleplaats. De Aussies hadden in de kwalificatie een derde tijd neergezet, maar bleken in de 2 heats over meer wedstrijdervaring te beschikken. Zodoende werd de finale niet gehaald en moest er tegen de Belgische dames gestreden worden om het brons. Het Belgische duo is ook een zeer ervaren duo en in de beide heats werd door hen ook tactisch gereden. Toch konden Imke en Larissa in 2 heats de bronzen plak veilig stellen. 

Een zeer succesvol weekend voor de Nederlandse dames op hun route naar de  Paralympische Spelen in Tokyo waar ze voor goud gaan op de kilometer tijdrit! Een goed begin in Manchester! 

14-01-2019

Afgelopen weekend stond in teken van een C1 Worldcup in Manchester. Na de kettingproblemen tijdens het NK in November, onze 1e wedstrijd op de baan samen op de tandem!

We reden op vrijdag de kilometer (ons hoofdonderdeel waarvoor we op de Paralympische Spelen voor goud zullen strijden). Deze reden we in een tijd van 1.08,340. Nooit verwacht dat we deze kilometer zo hard zouden rijden, ondanks het gevoel dat het nog heel veel beter kon. We hebben hiermee een 2e plek veroverd achter de Britse wereldkampioenen. 

Op zondag het sprinttoernooi. Dit begon eerst met een kwalificatie waar we een tijd moesten rijden om ons te plaatsen. We reden een 2e tijd in 11.383. Ook dit was een top tijd, ondanks we dit nog nooit geoefend hadden! Na een aantal mooie ritten tegen de Spanjaarden en Belgen die we wonnen, stonden we in finale tegen wederom de Britse wereldkampioenen. Deze waren helaas nog net een stap te ver. Weer een mooie 2e plek voor ons tijdens het sprinttoernooi.

Erg blij met dit resultaat. Dit beloofd wat voor komende maanden. Over 2 weken vertrekken we met de selectie naar Anadia op trainingskamp. Hier zullen we 3 weken verblijven. Daarna staat van 14 t/m 17 maart het WK op het programma, dit zal in Apeldoorn zijn.

Dus... Schrijf het alvast in je agenda! 

Podium Kilometer Worldcup Manchester

De kilometer Manchester in 1.08,340


Op de tandem

16-05-2018 

Misschien heb je het de laatste tijd al voorbij zien komen op social media.. Ik ben sinds 2 maanden pilote op de tandem. Wat houdt dit in? Ik zit voorop de tandem, Larissa Klaassen zit achterop de tandem. Het doel met deze samenstelling is om goud te halen op de Paralympische Spelen in Tokyo 2020 op de kilometer (op de wielerbaan).

Vanaf juli ga ik in Apeldoorn wonen en vanaf September stroom ik volledig in bij het CTO programma van Eelke van der Wal. 

1,5e week geleden heb ik mijn 1e wedstrijd gereden samen met Larissa. Dit was een Worldcup in Oostende. Een wedstrijd waar ik nog geen ervaringen mee had, een wegrit (80km) en een tijdrit (27km). Ondanks ik helemaal naar de gedver ging erg tevreden over hoe deze 1e keer gegaan is. 

Het volgende wat er op het programma zal staan is het NK Tijdrijden op de tandem. 

Daarna zal de Worldcup in Emmen met weer een tijdrit en een wegrit plaatsvinden. Dit is van 6 t/m 8 juli.

Meer dan geslaagd trainingskamp in Mallorca

22-03-2018 

Ik ben weer terug uit Mallorca! Afgelopen nacht ben ik weer thuisgekomen. Het is erg goed gegaan. 2 weken lang elke dag op de fiets uren maken. 

Het is erg goed gegaan en heb het heel erg naar mijn zin gehad. Zeker veel vooruitgang vergeleken met vorig jaar. Zeer tevreden dus. 

De basis voor komend seizoen is dus weer gelegd!


Mallorca in zicht!

05-03-2018 

Jahoor! Ze laat eindelijk weer eens wat van zich horen...

Desondanks dat het even geduurd heeft, heb ik leuk nieuws! Ik vertrek komende woensdag naar Mallorca. Hier stap ik elke dag 2 weken lang op de fiets om uren te maken met het Nationale Talenten Team van het baanwielrennen. woensdag 21 maart kom ik weer terug.  

Ontzettend veel zin in zoals je begrijpt. Zon, 18-20 graden, heerlijk! Ik ga heel hard trainen maar ook ontzettend veel genieten en plezier hebben.

Jullie horen vlug weer van me!


NK Baanwielrennen 27 tm 30 december

31-12-2017 

Afgelopen dagen stond in teken van het NK baanwielrennen! Ik mocht hier de 500 meter, Sprint en Keirin rijden. Woensdag de 500 meter (voor het eerst!), helaas is mijn start nog niet optimaal! Waardoor ik al veel tijd verloor in de eerste ronde en er een matige tijd uitkwam! Jammer, nog veel verbeterpunten en een mooi uitgangspunt om verder mee te gaan. 

Dag 2 het onderdeel sprint! Tijdens de 200 meter kwalificatie reed ik een tijd van 11.96, wat een persoonlijk record is van 2 tiende! Tevreden. Ondanks dat zijn ook hier nog veel verbeterpunten waar ik me komende tijd op kan gaan richten. Doordat ik de 7e tijd had, moest ik tegen Elis Ligtlee. Het lukte mij echter niet om hier voorbij te komen. Uiteindelijk in dit toernooi een 7e plek behaald. 

Tijdens de Keirin op vrijdag startte ik een eerste heat tegen o.a. Laurine van Riessen en Hettie van der Wouw. Snelle dames, die ook nog iets te snel voor mij waren. Een 3e plek voor mij. Uiteindelijk heb ik tijdens de Keirin een 7e plek behaald. 

Op naar volgend jaar! Fijne jaarwisseling allemaal!


Grand Prix 3daagse 

31-12-2017 

Afgelopen weken heb ik 3 wedstrijden gereden van de BEAT Track Series. Deze wedstrijden stonden voor ons in teken van leren, verbeteren en wedstrijdervaring opdoen. Tijdens deze 3 wedstrijden mocht ik op 3 verschillende banen rijden, Amsterdam, Alkmaar en Apeldoorn! Elke wedstrijd stond er 1 kwalificatie 200m, 3 sprintjes en 2 Keirins op het programma! Met 3 keer een 3e plek behaald te hebben ben ik in het eindklassement ook op de 3e plek geëindigd. Erg gave en leuke ervaring om op te doen voor het NK eraan komt. 3e op het NK Teamsprint met Laurine van Riessen. 

20-11-2017 

Afgelopen weekend stond het NK Teamsprint op het programma! Deze wedstrijd mocht ik samen met topper Laurine van Riessen rijden. Onwijs gave ervaring.

Ik startte als 2e, wat betekende dat ik het 1e rondje achter Laurine zal zitten en het laatste rondje af mocht maken. Helaas ging Laurine iets te hard voor mij! Maar na een tijd van 37,4 in de kwalificatie ronde, waren we door naar de finale voor de 3e en 4e plaats! Hier reden we een tijd van 36,6! Dit was sneller dan onze tegenstanders!

Dit resulteerde dus in een 3e plaats! Erg leerzame dag. Op naar meer en beter... 


Volgend weekend op zondag (26-11-2017) rijd ik de GP Sprint wedstrijd van BEAT in Amsterdam. Ervaring op doen en het uiterste uit mezelf halen. Ik heb er heel veel zin in! 

  • IMG_3749
    IMG_3749
  • IMG_3756
    IMG_3756
  • IMG_3757
    IMG_3757

 

 


De wedstrijden gaan beginnen!!

05-11-2017 

Hard getraind, veel getraind.. We zijn er klaar voor! Vanaf 19 november gaan de wedstrijden beginnen..

19 november is NK Teamsprint, deze mag ik samen rijden met Laurine van Riessen! Heel gaaf. De wedstrijd wordt verreden in Apeldoorn. 

26 november staat de Grand Prix Jan Derksen, te Amsterdam, op het programma, hier rijd ik een sprint wedstrijd. Dit houdt in dat je eerst een kwalificatie 200 meter rijdt, dit gaat op tijd. Daarna wordt er 1 tegen 1 gestreden voor de finale plekken.

Ook rijd ik 2 december Grand Prix Sprint. Deze 2 wedstrijden zullen in Alkmaar plaatsvinden.

16 december is er weer een Grand Prix Sprint, maar deze zal in Apeldoorn plaatsnemen. Dit is de finale van dit '3 banen toernooi'. 

27 t/m 30 december is het NK, dit zullen de belangrijkste 4 dagen zijn. Hier rijd ik een 500 meter (na het rijden van de limiettijd), sprint en de keirin.

Ik heb ongelooflijk veel zin in aankomende wedstrijden. Spannend, maar laten zien wat ik in me heb... LETSGO! 


Wedstrijd door de hoofdstraat van Apeldoorn

06-10-2017 

Gister stond de Kick-off van het WK Baanwielrennen in Apeldoorn op het programma. Dit WK vindt eind februari plaats op de wielerbaan Omnisport in Apeldoorn!

Ik mocht voor deze Kick-off 4 maal door de hoofdstraat van Apeldoorn racen op mijn wegfiets tegen andere meiden. Erg gave ervaring! En een leuke 2e plek behaald.

Aankomende tijd is het voornamelijk naar het NK toe trainen wat eind december in Alkmaar plaatsvind (27 t/m 30 december). Daarvoor zal ik nog 3 andere wedstrijden rijden:

- NK Teamsprint 19 november in Apeldoorn

- 26 november Grote Prijs Jan Derksen in Amsterdam

- 16 december Grote Prijs Apeldoorn

 

 

 

 


Omlijsting wedstrijd Filmpremière SPAAK!

04-09-2017 

Het seizoen is weer begonnen! Afgelopen zaterdag heb ik een omlijsting wedstrijd gereden. Hier moest ik een Teamsprint rijden en een Keirin.De voorbereidingen waren niet onwijs goed, maar wat een onwijs gave ervaring!

Ik moest samen met Elis Ligtlee (Olympisch Kampioen Keirin) de teamsprint rijden! Vorig jaar op de schaatsbaan tegen Olympisch Kampioen Ireen Wüst mijn eerste wedstrijd gereden en nu mijn seizoen begonnen met een wedstrijd samen met Elis Ligtlee! Onwijs gaaf!

Helaas was ze te snel weg en kon ik niet aanpikken en heb ik 2 ronden gereden. 


Met de Keirin moest ik achter de derny beginnen. Daarna de 3 rondjes afmaken, maar niemand kwam erover heen! Gewonnen dus!


Leuk begin van het seizoen, ondanks we nog in ons opbouw periode zitten en ik dus verre van in vorm was. Ik kijk erg uit naar het aankomende seizoen en ik heb onwijs veel zin om te racen.


Mijn volgende wedstrijd zal eind september zijn: Wieler3daagse Alkmaar. Hier rijdt ik 28, 29 en 30 september met elke dag een Sprinttoernooitje en een Keirin.


Trainingen weer begonnen en een nieuwe sponsor binnen: Eat Natural!

21-08-2017 

Vanaf 14 juli tm 14 augustus stonden er geen plande trainingen op het programma met het team. Een rustperiode waarbij we zelf mochten kiezen wat we gingen doen. Van 14 tm 21 juli ben ik met wat oude schaatsgenoten naar Limburg geweest om wat mooie kilometers af te leggen. Bij terugkomst direct door naar Slovenië om mijn ouders op te zoeken en om mijn fiets even niet aan te raken voor een weekje.

Zo kwam tussendoor ook nog het goede nieuws.. Een bericht van Eat natural, dat ze een sponsorovereenkomst met mij wilde aangaan!! Geweldig! Mijn eerste pakket is 2 weken geleden binnen gekomen en ik ben er echt super blij mee! Zo onwijs lekker.. Thanks!!

Met nog wat mooie fietsritjes na mijn vakantie was het alweer snel 14 augustus. Afgelopen week zijn mijn eerste trainingen weer begonnen en wat gingen ze lekker en wat een spierpijn!!! Ik zit lekker in mijn vel, voel me fit en heb ongelooflijk veel zin in het komende seizoen!! Lets go…!